Mere umplute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 mere mari
  • 150 g orez
  • 4 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • i lingura coaja de lamaie rasa
  • 50 margarina
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 lingurite zahar pudra

Mod de preparare

Punem la fiert orezul cu putina sare pana infloreste.Scobim merele , inlaturand casuta cu seminte dar pastrand miezul rezultat pentru ramanerea unui perete gros de 1/2 cm. Preparam un sirop din miere, zahar si 6 linguri apa, in care punem la fiert orezul, miezul de la mere si coaja de lamaie rasa. Oprim fierberea cand orezul este bine fiert.Umplem merele cu aceasta compozitie si le asezam intr-o tava, punem peste ele cate o bucatica de margarina si le dam la cuptor pentru rumenire. Se servesc reci, prafuite cu zaharul pudra si cel vanilat. POFTA BUNA COPII !!!!! CUGETARE : Mierea cea mai dulce devine cea mai acida ;crinul cand putrezaste devine mai fetid decat buruienile.( W SHAKESPEARE )

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise