Midii in sos de vin si usturoi cu garnitura de tagliatelle

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg midii (eu le folosesc pe cele pasteurizare, pentru siguranta, insa reteta se poate face si cu midii vii)
  • 150 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 200 gr de tagliatelle
  • o legatura de patrunjel
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Midiile se scot din punga si se spala bine,pentru a indeparta orice urma de nisip. Se pun intr-o oala cu capac si se adauga apa cat sa acopere fundul oalei, insa sa nu treaca peste midii. Se dau in clocot circa 5 minute (cele pasteurizate), sau pana cand se deschid (ce vii). Scoicile nedeschise dupa fierbere se arunca deoarece exista riscul de a fi alterate.Se scurg de apa si se pastreaza intr-o sita.

Separat, se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga midiile, vinul, patrunjelul tocat marunt si usturoiul. Se dau la foc circa 5 minute.

Intr-o oala punem apa si sare si o dam in clocot. Cand apa fierbe, adaugam tagliatellele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem de apa in care au fiert, le spalam cu apa rece si apoi le adaugam in tigaie, peste midii, lasandu-le inca 3-4 minute la foc. Condimentam dupa gust si servim alaturi de un pahar de vin alb.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise