Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg midii proaspete sau congelate
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 2 dl vin alb
  • sare, piper
  • optional 1 ardei iute sec
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Mod de preparare

Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :)

1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete in magazin, cele congelate sunt deja curãtate..

Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ulei de mãsline.

Adaugã rosiile curãtate de pielitã in bucãti.

Lasã la cãlit cca. 2 min. si toarnã vinul.

2)Când incepe sã fiarbã pune midiile, sarea, piperul si ardeiul.

Acoperã si lasã sã fiarbã pânã se deschid midiile.

Pune verdeata tocatã si serveste imediat.

Poftã bunã!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise