Miel de paste din insula Pserimos

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Condiment:
  • 3 lingurite de sare de mare aspra
  • 1 ½ lingurita de piper macinat proaspat ( de preferat alb si negru amestecat)
  • ½ lingurita de coriandru macinat
  • 1 ½ lingurita oregano macinat
  • 1 lingurita menta tocata
  • 2 lingurite de usturoi tocat
  • 1 lingurita de ceapa tocata
  • 1 ½ lingurite de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de rozmarin (uscat) tocat
  • Pt uns mielul
  • 100 ml ulei de masline extra vergine
  • Pt. friptura din cuptor.
  • doua ramuri de rozmarin proaspat
  • ½ legatura de frunze de coriandru
  • 100 ml ulei de masline extra vergine
  • (eu folosesc ulei de masline din Creta „SITIA 0,3“ deci cu aciditate de 0,3%)

Mod de preparare

Mod de pregatire:

Se curata mielul sau pulpa de pielite, grasimea se lasa.

Se impaneaza pulpa cu slanina si usturoi.

Se unge pulpa cu ulei, se presara cu condimentul facut ( prima parte) si se framanta bine pulpa cu condimentul , ( sa patrunda in carne)

Se impacheteza pulpa in folie de aluminiu si se pune 24 ore la rece.

Se incinge Grill-ul ( cu capac) sau cuptorul de lemne sau cuptorul din bucatarie la max 150 grade

se pune o tava cu fond de miel si unt sub friptura.

Friptura se pune in cuptor sau grill ( la Grill pe foc indirect)

din 30 in 30 min se unge friptura cu zeama din tava

Friptura se intoarce din ora in ora, dupa doua ore se pun ramurile de rozmarin si frunzele de coriandru in cuptor in sosul din tava,

Pe langa friptura se pun cartofi max. 5 cm lungime cu pielita subtire ( cartofii se vor manca cu pielita cu tot)

Friptura se mai lasa cel putin 1,5 ore in functie de marime

La pulpa, cartofii se pun la 1,5 ore si de la trei ore se verifica continu friptura.

Cand friptrura este aproape gata, se da pe grill direct la temperatura de 230-250 de grade sau in cuptor cu grill la aceasi temperatura timp de cateva minute pe ambele parti. ( daca cuptorul nu are grill se pune cuptorul la max.)

Pentru o temeperatura de 130 -150 de grade:

pulpa 2 kg …............aprox 2 -2,5 ore

pulpa 3 -3,5 kg..........aprox 4,5 – 6 ore

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise