Miel provensal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg pulpa de miel fara os
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ierburi de provence
  • 50g rosii din conserva sau uscate
  • 1 lingura boabe de piper verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2oo ml vin alb
  • 500 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 5oo g rosii proaspete
  • 2 fire rozmarin si 2 de cimbru
  • verdeata (patrunjel
  • marar)

Mod de preparare

Speli carnea, o stergi si o condimentezi cu sare, piper si ierburi de provence. Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai in apa fierbinte 20 minute. Daca folosesti rosii din conserva sau proaspete, le toci cubulete dupa ce le-ai scurs de zeama. Apoi le amesteci cu boabele de piper verde. Umpli pulpa cu acest amestec si o rulezi. O legi foarte bine cu sfoara. Cureti ceapa si usturoiul, le toci si le asezi alaturi de carne, impreuna cu foile de dafin. Dai pulpa la cuptor, stingi cu vin si supa si acoperi vasul. Inabusi friptura cam 2 ore. Tai felii morcovii si dovleceii, iar rosiile sferturi. Cu 20 minute inainte ca friptura sa fie gata adaugi legumele: morcovii, dovleceii, rozmarinul, cimbrul si inabusi toate legumele cu carnea. Friptura o tai felii si o servesti la masa alaturi de sos si legume.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise