Minciunele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 23/4 pahar faina
  • 1 lingura de zahar
  • 5 galbenuse
  • 4linguri smintana
  • 1lingura de coniac
  • 1lingura esenta de vanilie sau zahar vanilat cu gust de scortisoara(cui ii place).
  • putina sare
  • 1/2 pahar zahar vanilat sau un sirop de zahar
  • 50 gr de susan.
  • ulei ptr prajit (baie de ulei)

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smintina si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pina se face un aluat nu trebuie sa fie lipicios.Se taie alautul in doua parti egale si din fiecare parte se intinde ofoaie foarte subtire, aproape stravezie.Se taie in fasii si fasiile in romburi .In fiecare romb faci o mica taietura si treci coltul opus prin taietura asa ca le dai oforma deosebita.Poci sa tai fisii mai unguste si sa le invartesti pe coada lingurii facind un trandafir si cind le lasi in uleiul fierbinte se mentine.Deci trebuie pus mult ulei la incalzit ca sa fie ca o baie de 5cm adincime si cind uleiul fierbe se pun citeva inauntru ca sa aiba loc le lasi pe oparte 2-3 minute le lasi pe cealalta parte 2-3 minute sa fie aurii si le scoti pe hirtie absorbanta dupa care le presori cu zahar vanilat.Sint foarte gustoase.Cui ii place mai dulce face un sirop de zahar (cantitati egale de apa cu zahar fierb pina se indeasa se adauga putin suc de lamaie.)Le tavaleste in sirop si le presara cu putin susan prajit.Este ceva usor de vara mai ales la caldurile deacuma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise