Minciunele de dovleac

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg dovleac,
  • 50 g zahar,
  • 250 g faina,
  • 50 g drojdie de bere,
  • un polonic de lapte,
  • zahar vanilat,
  • untdelemn

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati, se pune la fiert in apa putina, parfumata cu o bucatica de baton de vanilie. Cand e bine fiert (atentie, sa nu se prinda de vas), transformati-l in piure (ca si cartofii), apoi puneti-l intr-un castron si adaugati faina si drojdia dizolvata in lapte. Timp de aproximativ o ora, compozitia trebuie pastrata intr-un loc cald, astfel incat sa-si dubleze volumul (consistenta trebuie sa fie medie). Dupa acest interval de timp, incingeti bine uleiul in tigaie si puneti la prajit aluatul, luand cu o lingura. Pe masura ce gogoselele se rumenesc bine, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga de ulei pe o bucata de hartie absorbanta pentru bucatarie. Cat inca sunt calde, presarati-le cu zahar vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise