Mini-tarte cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru aluat)
  • 100 gr. margarina Unirea;
  • 180-200 gr. faina (vezi cata intra);
  • 50 gr. zahar;
  • 1 ou;
  • 1/6 lingurita cu sare;
  • 1/2 plic praf de copt (optional);
  • Ingrediente(pentru crema de vanilie si decor)
  • 1 plic budinca de vanilie;
  • 2 linguri cu zahar;
  • 400 ml. lapte;
  • 1 kiwi;
  • felii de piersici din compot;
  • bucatele de ananas din compot;

Mod de preparare

Preparam aluatul: Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 20-30 minute ( nu mai mult).

Scoatem aluatul de la congelator si il impartim in 12-15 bilute egale (depinde de masura formelor - eu am folosit forme cu diametru mic). Ungem formele cu unt, si asezam cat mai uniform aluatul in ele (lucram cu mainile).

Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu se umfla si bagam formele asezate pe o tava, la cuptorul incins la 180 grade pana capata o culoare aurie. Se lasa la racit.

Preparam crema (budinca): Se prepara dupa instructiunile aflate pe spatele plicului de budinca, avand mare grija sa nu se lipeasca sau sa faca cocoloase.

Umplem cosuletele cu crema (budinca) si ornam cu fructe (kiwi, ananas, piersici din compot etc). Important!! La umplerea minitartelor folosim budinca rece, ajutandu-ne de un posh cu varf stelat sau...daca suntem nerabdatori, le putem umple folosind o lingurita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise