Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (cantitati pentru 15 mini-tarte)
  • Aluat:
  • 1. 500 gr faina
  • 2. 6-8 linguri zahar fin
  • 3. 250 gr unt
  • 4. 2 plicuri zahar vanilat
  • 5. 2 oua
  • 6. 4-6 linguri de apa
  • 7. putina sare
  • Umplutura:
  • 1. 600 ml lapte
  • 2. 400 ml frisca
  • 3. 100 gr zahar
  • 4. 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5. 1-2 plicuri tort gelée transparent
  • 6. fructe (ce am folosit eu : 6 kiwi - 330 gr, 2 portocale - 450 gr, 4 prune mari - 230 gr, 15 boabe de struguri)

Mod de preparare

Acum niste ani facusem o reala obsesie pentru tartele cu capsuni de la Carrefour. Nu stiu daca se mai gasesc, nu am mai cumparat de mult timp, insa pe vremea cand habar nu aveam sa-mi prepar singura, de cate ori treceam prin magazin luam si o caserola cu tarte. Desi mult prea scaldate-n gelatina, erau, ce-i drept, delicioase.

Astazi insa, am invatat sa le fac pentru placerea mea si a altora, aceste tarte cu fructe fiind prima comanda pe care, cu mare emotie si bucurie am onorat-o :). Daca-s la fel de bune sau ba, ii las pe cei care le-au gustat deja sa-mi spuna :) .

Intai de toate, aluatul il prepari amestecand amestecand faina, sarea, zaharul, untul, ouale si zaharul vanilat. Adaugi apa si framanti in conditiile cerute de aluatul de tarta (ingredientele sa fie reci, mainile trecute sub jet de apa rece si uscate, framantat cat mai repede si putin, cu buricele degetelor, pana ce se transforma din firimituri in aluat omogen). Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider macar 30 de min. Apoi se tapeteaza blatul de lucru cu niste faina, imparti aluatul si intinzi foi rotunde, subtiri, pe care le rulezi pe facalet si le derulezi in formele de tarta. Intepi aluatul cu o furculita din loc in loc si mai bagi 30 de min la frigider. Optional poti pune greutati dar nu se umfla cat sa iasa diforme. Se pun tartele la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 min. Le scoti pe un gratar si le lasi sa se raceasca.

Pentru crema amesteci continutul plicurilor de budinca cu zaharul si putin lapte, urmand instructiunile de pe ambalaj. Restul de lapte si frica lichida le pui pe foc. Cand dau sa fiarba torni budinca si lasi la foc mic, amestecand continuu, pentru inca 5 min pana se leaga si capata consistenta dorita. Dai la o parte si lasi sa se raceasca.

Intre timp tai fructele dupa plac. Pui in fiecare forma cate o lingura-doua de budinca, incercand sa imparti cat mai egal. Ornezi cu fructe si la urma prepari tort gelée, ca in instructiuni (desi eu pun mereu mai putin lichid decat specificat, fiindca nu mi-a iesit niciodata cum trebuie dupa indicatiile de pe plic). Se pun la frigider si se servesc reci. Pofta buna!

(Tarta din farfuria rosie este dintre mini-tartele descrise mai sus. Celelalte doua tarte sunt facute dupa aceeasi reteta cu alte fructe ramase, aluatul ajungandu-mi pentru doua forme cu diametrul de 18 cm si o singura mini-tarta)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise