Mini tarte moi din portocalã ( Queijadas de Laranja)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. zahãr
  • 1 lingurã fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 5 ouã
  • 1 portocalã mare (coaja rasã si sucul)
  • Decor:
  • portocale
  • scortisoarã

Mod de preparare

Aceste tarte in miniaturã sunt foarte apreciate, se gãsesc in toate cafenelele si supermarketurile.

De multe ori prefer sã le gãtesc acasã, sunt simple si rapide.

1)Într-un bol se amestecã zahãrul cu fãina si praful de copt.

Adaugã ouãle, coaja si sucul de portocalã.

2)Unge cu unt si tapeteazã cu zahãr formele de aluminiu sau speciale.

3)Toarnã compozitia, sã fie cam treisfert in fiecare formã ( in cuptor vor creste).

4)Dã la cuptor la 200ºC, cca. 25 min.

Se servesc cu multã scortisoarã, se pot lãsa in forme sau scoate.

Dulciurile tip "Queijadas" sau " Pastel de natas" se servesc cu multã scortisoarã.

Scortisoara " taie" din dulceata prãjituri, sa demonstrat cã o linguritã de scortisoara pudrã luatã zilnic, reduce zahãrul din sânge.

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise