Mini tort cu mousse de ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • -mousse de ciocolata:
  • 300ml frisca lichida batuta bine
  • 3 oua intregi
  • 150g zahar
  • 200g ciocolata amara
  • - pt insiropat:50g zahar caramelizat+100ml apa+2 linguri lichior de ciocolata crema;

Mod de preparare

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat usor faina amestecand cu atentie,iar la sfarsit am adaugat albusurile frumos crescute(mixate)

Am tapetat tava cu unt si faina,am introdus in cuptorul cald 180°C timp de 25 minute

Dupa racire am taiat cercuri cu ajutorul unui inel de metal,si am pregatit siropul: am caramelizat zaharul. Am stins cu apa ,iar spre sfarsit am adaugat lichiorul(pt copii nu folositi);am insiropat blatul pe care l-am taiat in prealabil pe jumatate si am umplut cu mousse pregatit asa:

Ciocolata am topit-o in baie de aburi,dar la rece,am adaugat-o peste ouale amestecate cu zaharul,iar la sfarsit frisca mixata bine;

Am asamblat tortuletul,l-am decorat dupa imaginatia mea si....pofta buna ,este un desert deosebit de gustos si aratos!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise