Mousse de ciocolata alba si neagra

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml smantana pt frisca
  • 10 oua
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 40 g unt
  • ciocolata menaj neagra 250g
  • ciocolata alba menaj 250 g
  • fructe

Mod de preparare

250 ml smantana se bat frisca tare si se baga la frigider. Se separa 5 oua, albusurile se bat spuma tare si se introduc la frigider. La un bain-marie se topeste cu 20 g de unt ciocolata neagra, se bat 5 galbenusuri cu 50 g zahar si se introduc in bain-marie peste ciocolata topita neagra. Se mai adauga cacao. Se amesteca dupa aceea in ordinea aceasta: ciocolata se amesteca cu galbenusurile batute, apoi cu spuma de oua batuta, iar la fnal cu frisca. Se baga la rece. La fel se procedeaza si cu mousse-ul de ciocolata alba, numai ca nu se adauga cacao. Se sevesc in pahare, o cupa din fiecare mousse cu fructe deasupra. Ex: portocale taiate cubulete mici, kiwi taiate tot cubulete sau compot de ananas taiat marunt (ca zarzavatul la ciorbe) amestecat apoi cu zeama din compot si pus deasupra mousse-ului.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise