Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 100 gr. zahãr
  • 35 gr. fãinã
  • 1 ou intreg si 2 gãlbenuse
  • un vãrf cutit vanilie pudrã si altul de sare
  • 1 linguritã (cafea) de scortisoarã pudrã
  • 300 ml. smântânã pt. bãtut
  • Decor:
  • bete de scortisoarã
  • optional fisális

Mod de preparare

1)Pune la fiert laptele.

Separat, amestecã jumãtate de zahãr cu fãina, oul, gãlbenusele, vanilia si sarea.

Toarnã incet amestecul peste lapte, amestecând incontinuu la foc mic, pânã se ingroasã.

Ia de pe foc si incorporeazã scortisoara.

2)Bate smântâna friscã cu restul de zahãr.

Amestecã cu crema cãldutã.

3)Toarnã in cupe.

Se decoreazã dupã plac, eu am lãsat putinã friscã pt. decor.

Dã la rece.

Scortisoara:

Este cunoscutã din antichitate.

In sec.16 este adusã de comercianti portughezi direct din actuala Sri Lanka (S. Asiei) ajungând ca 1 kg. sã sã valoreze 10 gr. de aur.

Este folosit ca remediu, 1 linguritã de scortisoarã luatã zilnic reduce zahãrul in sânge si colesterolul.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise