Muffins/briose cu dulceata de afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 lg praf de copt
  • 1/2 lg bicarbonat
  • 250 g zahar tos
  • 200 ml gem de afine
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lg vanilie
  • 1 ou
  • forme din hartie

Mod de preparare

Laptele, oul si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente solide: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar si gem de afine. Se amesteca toate pana se formeaza un aluat lipicios, usor gumos.

Se pune aluatul in formele de hartie. Atentie acestea se vor umple doar o treime, maxim pe jumatate, altfel vor da pe afara.

Se dau la cuptor la o temperatura medie timp de 20 min.

Pofta buna!

Observatie: cu aceste cantitati ies aproximativ 25-30 de muffins. Pentru mai multe briose trebuie doar dublate cantitatile.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise