Muffins/Briose de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 lg praf de copt
  • 1/2 lg bicarbonat
  • 250 g zahar tos
  • 2 lg cacao
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 lg vanilie
  • 1 ou
  • forme din hartie

Mod de preparare

Laptele, oul, vanilia si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente solide: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, cacao si ciocolata taiata bucatele. Se amesteca toate pana se formeaza un aluat lipicios, usor gumos.

Se pune aluatul in formele de hartie. Atentie acestea se vor umple doar o treime, maxim pe jumatate, altfel vor da pe afara.

Se dau la cuptor la o temperatura medie timp de 20 min.

Pofta buna!

Observatie: cu aceste cantitati ies aproximativ 25-30 de muffins. Pentru mai multe briose trebuie doar dublate cantitatile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise