Musaca cu carne de curcan si oua de prepelita

Se curata si se spala zarzavatul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de curcan
  • 600 g cartofi
  • 50 g unt
  • 2 ardei kapia rosu
  • 8 oua de prepelita
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei de masline (cu aroma de busuioc)
  • 1 lingura de legume deshidratate
  • 1 lingura condimente plante aromate uscate
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata si se spala zarzavatul, apoi radacina de patrunjel si morcovul se dau prin razatoarea fina, ardeiul se taie cubulete fine.Totul se caleste in ulei de masline, apoi se adauga si carnea tocata, legumele deshidratate, condimentele, se adauga si un pic de apa si se potriveste, dupa gust, de sare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade tot sucul lasat de carne. Se da de pe foc si se adauga verdeata tocata foarte fin.

Se curata cartofii de coaja, se taie cubulete, se spala bine si se pun la fiert, in apa cu sare pana se inmoaie bine.Se scurg si se paseaza cu untul; pana obtinem un piure. Se unge o tava mai inalta, apoi se unge cu ulei de masline, se asaza un strat (jumatate din cantitatea de piure) de piure, apoi se intinde deasupra carnea cu zarzavatul inabusit si se acopera cu piureul ramas. Se rade cascavalul deasupra, se preseaza usor cu o lingurita piure, la distante egale, iar in fiecare adancitura, spargem cate un ou de prepelita. Se da cca. 20 de mute la foc potrivit, in cuptorul preincalzit. Este gata cand ouale sunt coapte bine si piureul este rumenit usor.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise