- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin ulei
- am uns o tava cu ulei, am tapetat-o cu putin griş si am asezat primul strat: cartofii usor rumeniti. Eu intotdeauna condimentez cu putin curry. Este un amestec interesant si placut, dar atentie: nu pune prea mult curry, este destul de puternic !
- am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt; am spalat ciupercile, le-am taiat cu tocatorul de la blender; am splat dovlecelul si l-am dat prin razatoarea cu ochiuri mari. Niciodata nu curat de coaja dovlecelul ( este fraged si gustul sta in coaja).
- toate acestea le-am inmuiat usor in putin ulei.
-am fript pe o tigaie Tefal felii de vinete taiate pe lung in grosime medie de 1cm pe care le-am asezat
deasupra cartofilor
- dupa ce s-au inmuiat usor pe foc, am rasturnat deasupra in tava compozitia de ceapa, dovlecel si
ciuperci
- am ras pe razatoarea cu ochiuri mari casul afumat
- am presarat casul afumat,
- am spalat, curatat de cotor si taiat cubulete ardeiul gras pe care l-am asezat peste compozitia din tava
- intr-un castron am amestecat smantana si ouale pana ce s-au incorporat complet ouale, am adaugat cimbrul si tarhonul
- dupa care am rasturnat compozita in tava si am asezonat cu marar taiat marunt
- am incins cuptorul la 180 ºC (mediu la gaze) si am copt musacaua 50 minute.
Pofta buna! Meritati!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise