Musaca greceasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg de carne tocată porc amestecat cu vită
  • - 3 vinete
  • - 4 cartofi
  • - 4 roșii
  • - 3 cepe

Mod de preparare

- tăiem cartofii felii și îi prăjim.

- între timp, tăiem vinetele rondele, le sărăm și le lăsăm pe un șervețel să se scurgă.

- după ce am prăjit cartofii, punem vinetele la prăjit

Le scoatem după ce s-au rumenit.

- tăiem roșiile rondele și tocăm ceapa.

- călim ceapa.

- după ce ceapa și-a schimbat culoarea, adăugăm carnea tocată și condimentăm. Lăsăm până se face carnea.

- ungem o tavă cu smântână.

- adăugăm un prim strat de cartofi , apoi de vinete , apoi carnea tocată.

- urmează un alt strat de vinete, apoi de cartofi, apoi roșiile.

- facem un sos din smântână și cașcaval , peste care turnăm lapte, ca să îl mai ”diluăm”. Întindem peste compoziția din tavă.

- băgăm la cuptor, unde lăsăm până se rumenește

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise