Muschi la tava cu legume

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg muschi de porc (3-4 muschiuleti)
  • 2 morcovi mari (carote)
  • 2 cartofi mari
  • 250 g sunca sau costita
  • 50 g telina
  • 1/2 ardei gras rosu, 1 ardei peperoni
  • 1 legatura marar, patrunjel
  • optional cateva ciuperci champignon
  • zeama de la 1/2 lamaie, 1 capatana usturoi
  • 2 lingurite boia, 1 lingurita piper, 1 lingurita cimbru, 4-5 foi de dafin
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Crestati muschiuletii, pe 3/4 din circumferinta, felii de 1,5-2 cm grosime (sa nu taiati de tot, pana jos). Condimentati carnea cu piper, cimbru, paprika, boia, sare si puneti-o intr-o tava mai lunga si adanca. Asezati in crestaturi cate o fasie de ardei gras rosu si felii de usturoi si acoperiti carnea cu felii de costita.

Curatati legumele, spalati-le, taiati-le in felii mai grosute (aproximativ 15 mm) si asezati-le alternativ langa carne. Turnati in tava apa pana ajunge la nivelul carnii, uleiul, zeama de lamaie si condimentati cu cimbru, sare, piper, boia. Puneti deasupra ciupercile, felii de peperoni, restul de usturoi taiat feliute, verdeata, ardei gras, foile de dafin, acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor la foc mediu pentru o ora.

Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, gustati zeama si mai condimentati, daca mai trebuie si introduceti din nou tava in cuptor pentru inca 30 minute la foc mic pana se rumenesc frumos.

Scoateti pe un platou, cu ajutorul unei spatule, cate un muschiulet intreg, legumele asa cum au fost asezate in tava si garnisiti cu muraturi (castraveti, gogosari), felii de rosii, verdeata. Turnati in platou si sos din tava.

Asezati pe farfurii cate doua trei felii de muschiulet, cateva felii de legume, ciupercute, fasii de castraveciori, verdeata, 2-3 linguri de sos din tava, eventual decorati si cu cate o felie de lamaie. Puteti pune pe masa o sosiera cu sos din tava, in care puteti adauga putin otet sau usturoi, dupa gust.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise