Negresa cu cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani zahar
  • 3 cani apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 1 borcan (400 g) gem de prune sau caise
  • 5 linguri cacao
  • 1 cana nuca de cocos
  • 2 linguri praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 3 cani faina
  • 1 lamaie
  • stafide, rahat
  • arome

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele solide (zaharul, cacaua, nuca de cocos si coaja de lamaie).

Se pune apa intr-un castron, se adauga aromele (esenta de rom, vanilie...) si uleiul si se mixeaza cu ingredientele solide.

Se adauga faina si gemul de prune sau caise.

Se pune compozitia in tava si se adauga rahatul.

Se coace la foc potrivit aprox. 1 h. Se incearca cu scobitoarea.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise