Negresa cu crema

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 patrate mari de ciocolata pentru prajituri
  • 1 ceasca de unt
  • 5 oua
  • 2 cesti cu zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 ceasti de faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • Crema:
  • un plic de \"Crema pt prajituri Dr. Oetker\" caramel (sau alceva dupa preferinte)
  • frisca Hulala

Mod de preparare

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si unge cu ulei o tava, apoi tapeteaz-o cu faina.(eu am pus hartie pt copt)

2. Topeste ciocolata si untul la flacara mica. Intr-un castron, amesteca, folosind un mixer setat pe viteza crescuta, ouale, zaharul si esenta de vanilie, timp de 10 minute.

3. Incorporeaza amestecul de ciocolata topita, faina , sarea ,praful de copt si cacaoa, pana formezi un aluat cremos.

4. Pune prajitura in tava si las-o sa se coaca in cuptorul incis timp de 35-40 de minute. Cand este gata, las-o sa se raceasca.

5 Crema face dupa instructiunile de pe pachet si se pune peste blatul racit .

6 Peste toate se pune frisca ….optional se orneaza cu cacao pofta buna :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise