Negresa cu glazura de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 4 linguri cu cacao
  • 300 gr faina ( compozitia trebuie sa fie ca de chec - daca mai este nevoie mai adaugati 1-2 linguri )
  • esenta de rom si de portocala dupa gust (daca va place puteti folosi coaja rasa de portocala)
  • o lingura cu varf zahar pudra vanilat
  • 1 plic praf de copt stins in putin otet de mere sau zeama de lamaie
  • o canita cu miez de nuca macinat mai mare sau dupa gust
  • Pentru glazura
  • o cana cu cafea preparata ( 14 linguri )
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 30-50 g de unt

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile se bat separat , se adauga treptat uleiul, se omogenizeaza , se incorporeaza usor in bezea si se bate compozitia pana devine ca o crema.

Turnam laptele, praful de copt stins, esentele (coaja de portocala), zaharul pudra vanilat si amestecam in continuare.

Incorporam in ploaie faina si cacaoa cernute in prealabil.Dupa omogenizare punem nuca .

Se unge tava dreptunghiulara sau rotunda cu unt,se poate tapeta cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Se coace in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 30-35 de minute in functie de cuptor(se face testul cu scobitoarea). O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca , dupa care se toarna glazura. Dupa preferinta se presara nuca inainte si dupa portionare.

Ciocolata pentru glazura se rupe in bucatele, se adauga cafeaua si topeste la bain marie . Dupa topire se adauga untul pentru a da stralucire .

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise