Negresa cu lapte de cocos, visine si nuca, de post

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 ml lapte de cocos
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 12 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingurite esenta de rom
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana visine fara samburi
  • o mana miez de nuca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intai prajim usor nuca si o tocam grosier.

Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il deschidem pentru ca este ceva mai grosut.

Intr-un bol punem laptele de cocos cu zaharul si le amestecam cu un tel.

Incorporam uleiul treptat.

Cernem faina, cacao, le adaugam peste compozitia lichida.

Praful de copt il amestecam cu bicarbonatul si zeama de lamaie, le turnam in bol.

La final incorporam esenta de rom si nuca tocata.

Ungem vasul Crock Pot-ului cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia, asezam usor visinele.

Punem capacul pe vas, il conectam la curent, setam modul Slow si un timp de 2 ore si 30 de minute.

Dupa acest timp, facem testul cu scobitoarea si daca este gata, deconectam aparatul. A fost suficient timpul de 2 ore si jumatate.

O scoatem din vas si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise