Negresa cu miez de nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 300 g unt (eu am pus 200 g)
  • 300 g + 200 g zahar
  • 1lingurita amoniac (eu am pus 1 plic praf de copt)
  • mirosuri (coaja de lamaie, rom....)
  • 300 g faina
  • cacao

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se amesteca cu 200 g zahar.

Se freaca zaharul cu untul si se adauga albusurile batute spuma. Pe urma se adauga si miezul de nuca, galbenusurile, mirosurile, amoniacul, cacao si faina.

Se unge o tava cu margarina, unt sau hartie de copt (fiecare cu ce vrea), se intinde aluatul uniform in tava si apoi se baga la cuptor aprox. 1 h (se face testul cu scobitoarea).

Pofta buna!

P.S. Reteta originala este diferita de ce-am facut eu. Nu am respectat-o, mi-am facut de cap:D.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise