Neptun lux

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 200 gr. somon putin satat
  • 100 gr. icre rosii
  • 2 cepi
  • 1 catel usturoi
  • 2 felii laim( lamaie)
  • ½ piper cili sau praf
  • 2 linguri arahide sarate
  • 25 gr. zahar se poate mai putin
  • 1 lingura de sos soia, sos de peste ,apa
  • 1 lingura chimen taiat
  • 15 frunnze de salata
  • 200 gr. varza de mare
  • 200 gr. paste in forma de scoici
  • 1 lingurita de sofran,boia dulce, curcuma
  • 500 ml. apa pentru fierberea pastelor
  • 200 gr. crevete
  • 10 gr. unt
  • paine pentru ornat
  • scobitori pentru asamblarea pastelor

Mod de preparare

1 Se fierb pastele in apa cu sofran , boia ,curcuma ,se scurge apa si se lasa sa se raceasca bine.

2 Se prepara sosul din ceapa , zahar sos soia si sos peste, 1 lingura apa si usturoi

se incalzeste apa cu sosul de soia si de peste ,se adauga zaharul si ceapa maruntita intr-o stare de terci si arahidele maruntite, se fierbe la foc mic 4 minute si se adauga usturoiul maruntit bine in pisatoere sau blender pentru 30~40 secunde si se lasa sa se raceasca.

3 Cate 1 lingura de somon taiat felii subtiri de 0,5 cm se aseaza pe o frunza de salata se presara cu cili taiat marunt sau cu praf de cili , laim taiat marunt si nuca de arahide maruntita , se toarna putin sos , chimen si ½ lingurita de icre rosii.

4 Ornatul : 2 bucati de paste in forma de scoici se asambleaza cu o scobitoare apoi o scoica se unge inauntru cu unt ca si cum a-ti tapa untul cu degetul in ea si se adauga peste unt ½ lingurita de icre. Luati 2 scobitori si suciti pe ele putina varza de mare ,inchipuitiva ca sunteti la un restaorant chinezesc si nu aveti furculita, si o puneti pe un cubulet potrivit de paine dupa marimea pastelor ,infibgeti scobitoarea cu scoici in acest cubulet de paine si o asezati frumusel pe frunza de salata .

5 fierbeti crevetele cu o lingurita de sare 5 minute nu mai mult ca se intareste carnea ,daca sant mici le fierbeti mai putin ,si le asezati pe platoul cu somon .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise