Nuci albe aromate

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat-500 g faina
  • 3 l.c.praf de copt
  • 320 g zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 1 l.s.praf de scortisoara
  • cate 1.l.c praf de cardamon
  • ghimbir si cuisoare
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 6l.s.lapte
  • 50 g mi8gdale tocate
  • 50 g lamaie zaharisita
  • taiata cubulete.Pentru decorare-150 g zahar pudra
  • 3-4 l.s.zeama de lamaie
  • perle de zahar colorate

Mod de preparare

Se cerne faina si praful de copt,se adauga restul componentelor si se framanta intr-un aluat omogen.Din aluat se formeaza un rulou,se taie felii,care se vor modela cat niste nuci mari.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se aseaza nucile si se dau la cuptor pentru 1/4 ora.Zaharul pudra se amesteca cu zeama de lamaie,se presara deasupra nucilor inca fierbinti si se decoreaza cu perle de zahar

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise