Nutella

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr alune de padure
  • 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in cubulete
  • 40 gr cacao pudra
  • 100 gr smantana
  • 50 gr zahar pudra + 100 gr, dupa gust
  • un praf de sare

Mod de preparare

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.

Mizeaza alunele intr-un blender pana devin pasta, aprox. 5-10 minute.

Intre timp ce se mixeaza alunele, topeste ciocolata la bain-marie.Adauga cacaoa, smantana si amesteca pana la omogenizare.Adauga amestecul de ciocolata la alune, si mixeaza-le.Apoi, adauga 50 gr zahar pudra si un praf de sare.Mixeaza-le si adauga treptat 100 gr zahar, punand doar atata pana se ajunge la dulceata dorita.

Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

http://lauradfood.blogspot.com/

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise