Omleta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o portie:
  • 2 oua
  • 100gr ciuperci
  • 5-6 fasii de prosciutto
  • 1 lingura branza telemea maruntita
  • 2 linguri cascaval ras
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

In 2 linguri de ulei se soteaza ciupercile spalate si taiate feliute.

Se bat spuma ouale, se pune pe foc moderat o tigaie cu o lingura ulei si se toarna compozitia avand grija sa fie distribuita uniform pe intreaga suprafata a tigaii.

Inainte de a se coace oul deasupra (cam dupa jumate de minut de cand am turnat ouale spuma) se presara ciupercile sote, branza telemea, se aseaza fasiile de prosciutto si se presara cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust (branza si prosciutto sunt destul de sarate, asa ca eu nu am pus deloc sare nici cand am batut spuma ouale, si nici deasupra omletei).

Omleta se impatura pe din doua si se mai lasa pe foc cam 1 min, apoi se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise