Omleta bogata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ceapa rosie extrem de mica
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 pumn mazare congelata
  • cateva felii de carnat afumat
  • o felie telemea de bivolita
  • 5 oua
  • 1 lingura smantana
  • sare si piper
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec se calesc legumele, adaugandu-le pe rand: ardeiul, mazarea si ceapa. Intre fiecare se lasa cam 2 - 3 minute, doar cat sa se inmoaie putin.

Ouale se bat cu sare si piper, se adauga smantana si se omogenizeaza, dupa care se toarna in tigaie, peste legume. Daca este nevoie, se reorganizeaza putin legumele, sa nu ramana spatii prea mari intre ele. Deasupra se aseaza si feliile de carnat afumat si telemeaua cubulete. Se lasa sa se coaca sub capac pana se coaguleaza ouale, fara sa se intareasca insa prea tare. Dureaza maxim 10 minute. Se presara deasupra patrunjel verde tocat.

Se serveste fierbinte si merge numai bine cu o salata de rosii gustoasa alaturi, devenind astfel un pranz perfect. Sau mic dejun. Noi nu ne-am hotarat, asa ca am impartit-o: un sfert mic dejun, iar restul pranz. Fair enough :)

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise