Omletă cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ouă,
  • 4 ciuperci champignon,
  • 4 linguri lapte,
  • 1 lingură unt sau 2 linguri ulei vegetal,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 2 linguri cașcaval ras.

Mod de preparare

Ciupercile se curăță cu o perie sau un șervet de hârtie și se taie felii - eu de data asta nu le-am mai spălat ;) și am constatat că sunt mult mai gustoase.

Acum contează de unde le cumpărați - să aveți încredere că sunt ambalate în condiții igienice.

Într-un castron batem cu un tel cele 4 ouă cu laptele.

Condimentăm cu sare și piper.

Încingem o tigaie care nu lipește.

Topim untul și adăugăm ciupercile în tigaie, aranjându-le pe toată suprafața.

Lăsăm 1 minut să se călească, apoi adăugăm ouăle bătute.

În cazul în care nu doriți să o întoarceți acoperiți cu un capac, dar este riscant să o ardeți.

Fiind pentru 2 persoane, se poate tăia pe jumătate și întoarce mult mai ușor fiecare parte :)

Se servește imediat cu cașcaval ras deasupra - acesta se topește imediat cum se presară.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise