Orez Brazilian. Original 100%

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt.10portii a 200gr.
  • Orez cu bob lung,0,5kg
  • ardei kapia 0.5kg
  • ardei iuti rosii,3 bucati,
  • ceapa uscata alba 0,3kg
  • ceapa uscata rosie 0,3kg
  • fasole rosie uscata 0,5kg,sau fasole rosie la conserva,3 cutii,
  • ulei de masline 0,1L
  • sare,piper,

Mod de preparare

Pregatire:

Orezul se clateste cu apa rece,daca este cazul se alege.

Ardeii kapia si iuti se curata de seminte,se spala se taie julien.

Ceapa alba si rosie se curata, se toaca.

Fasolea daca este uscata se pune din timp la umflat in apa rece (min 8 ore), daca folositi conserva o scurgeti si apoi o clatiti in apa rece,

Preparare:

Intr-o tigaie larga puneti uleiul la incins,adaugati intai ardeii,dupa un minut ceapa si lasati pana capata aspect sticlos. Orezul il puneti la fiert in apa clocotita (1,5L). Acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc foarte mic. Amestecati fasolea fiarta cu orezul si amestecul din tigaie. Condimentati cu sare si piper.

Servire:

Este o garnitura,dar poate fi un preparat de baza vegetarian servit cu o salata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise