Orez Brazilian. Original 100%

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt.10portii a 200gr.
  • Orez cu bob lung,0,5kg
  • ardei kapia 0.5kg
  • ardei iuti rosii,3 bucati,
  • ceapa uscata alba 0,3kg
  • ceapa uscata rosie 0,3kg
  • fasole rosie uscata 0,5kg,sau fasole rosie la conserva,3 cutii,
  • ulei de masline 0,1L
  • sare,piper,

Mod de preparare

Pregatire:

Orezul se clateste cu apa rece,daca este cazul se alege.

Ardeii kapia si iuti se curata de seminte,se spala se taie julien.

Ceapa alba si rosie se curata, se toaca.

Fasolea daca este uscata se pune din timp la umflat in apa rece (min 8 ore), daca folositi conserva o scurgeti si apoi o clatiti in apa rece,

Preparare:

Intr-o tigaie larga puneti uleiul la incins,adaugati intai ardeii,dupa un minut ceapa si lasati pana capata aspect sticlos. Orezul il puneti la fiert in apa clocotita (1,5L). Acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc foarte mic. Amestecati fasolea fiarta cu orezul si amestecul din tigaie. Condimentati cu sare si piper.

Servire:

Este o garnitura,dar poate fi un preparat de baza vegetarian servit cu o salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise