Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci).

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 40 ml ulei masline
  • un cub concentrat legume
  • sare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cani apa + 100 ml.
  • 100 ml vin alb, demidulce

Mod de preparare

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)

Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.

Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta.

Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.

Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.

E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.

Amesteca cand si cand.

Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita, adauga inca 50 ml apa, mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.

Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.

Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise