Orez cu lapte si caise confiate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 4 portii:
  • 150 g orez cu bobul rotund
  • 1 l lapte
  • 15 caise confiate
  • o lingurita unt
  • zahar dupa gust
  • praf de scortisoara/ dulceata

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert si se adauga caisele.

Dupa 10 minute, se micsoreaza focul si se adauga orezul spalat bine.

Intre timp se fierbe zaharul cu putina apa, ca pentru sirop si se adauga peste orez.

Dupa ce orezul s-a fiert se pune untul, se amesteca si se poate servi atat cald cat si rece, fie cu scortisoara sau dulceata, dupa preferinta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise