Orez cu mazare(Matar Palao)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana orez basmati
  • 1 cardamom negru
  • 6-8 cuisoare
  • 6-8 boabe piper negru
  • 1 lingurita chimen
  • 1 bat de scortisoara mediu
  • 2 lingurite pasta de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ghimbir
  • 1 lingurita sare sau dupa gust
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 cana mazare
  • 1/4 lingurita turmeric

Mod de preparare

Se spala orezul bine in mai multe ape si se lasa la inmuiat.

Se taie ceapa solzisori si se caleste in ulei pana ce devine transparenta.

Se adauga toate condimentele si se amesteca.

Se adauga mazarea impreuna cu jumatate de cana de apa.

Se acopera si se gateste pe foc mediu pana ce mazarea este aproape fiarta.(Daca se foloseste mazare congelata nu se mai lasa sa fiarba)

Se adauga orezul si se adauga apa care trebuie sa fie la 1 1/2 cm deasupra orezului.

Se acopera si se gateste pana ce orezul este fiert iar apa este evaporata,se lasa focul la minimum si se mai lasa inca 5 minute.

Se serveste cu Raita.

Orezul nu trebuie sa fie foarte moale iar boabele trebuie sa fie separate.

Daca se pune prea multa apa o sa iasa ca pilaful.

eu de obicei pun 3 cani de apa la 2 cani de orez.

Daca respectam regula 1 cana orez=2 cani de apa o sa se terciuiasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise