Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 cana cu orez
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval
  • 1 cana suc de rosii
  • sare

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezoseaza,se spala si se taie ori cubulete ori fasii.

Se curata legumele ,se spala si apoi se taie(morcovul l-am dat prin razatoare iar ardeiul l-am taiat fasiute)

Orezul se spala in apa rece.

Se pune untul la topit intr-o tigaie si se adauga carnea .Condimentam cu sare si lasam carnea sa se rumeneasca frumos pe ambele parti iar apoi o scoatem pe un prosop absorbant.In untul in care am rumenit carnea calim si legumele iar apoi adaugam bucatile de carne si o cana cu apa.Condimentam cu sare si apoi fierbem sub capac circa 10 min dupa care adaugam orezul si circa 2 cani cu apa (cat acesta sa fie acoperit )si lasam sa fiarba acoperit la foc mic .

Cand apa scade si orezul este gata fiert se toarna deasupra sucul de rosii

si se adauga cascavalul ras.

Se da la cuptor si se tine circa 10 min.

Se scoate din cuptor si se serveste atat cald cat si rece .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise