Orez cu pui si legume in vas roman

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de orez cu bobul lung
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 5 vinete
  • 3 cepe medii
  • 5 ardei capia
  • 4 rosii
  • bulion
  • sare
  • rozmarin
  • busuioc
  • patrunjel

Mod de preparare

Se spala orezul in cateva ape si se lasa la umflat circa 15 minute. Se spala si apoi se taie cubulete pieptul de pui, vinetele si ardei capia iar ceapa se taie julien. Se pun toate ingredientele intr-un vas roman, se adauga dupa gust sare, rozmarin si busuioc dupa care se amesteca usor. Intr-un castron se dizolva in apa 2 linguri de bulion si una de ulei care se toarna apoi peste ingredientele din vas. Se introduce preparatul la cuptor la temperatura ridicata circa 1 ora si jumatate. Cand mancarea este aproape gata se adauga rosiile taiate rondele si se mai introduce la cuptor inca 15 minute. La final se adauga patrunjelul taiat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise