Orez Malacca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g carne de pui
  • 1 ceapa medie
  • 1 ligurita de ghimbir
  • 1 catel mare de usturoi
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 g creveti gatiti
  • 250 g mazare congelata
  • 3 linguri de sos de soia(light)
  • 1 pahar de orez
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu 3 pahare de apa si putina sare.Se bat bine cele 2 oua cu putina sare si piper. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc ouale, fara sa le amestecati. Se ruleaza omleta si se taie fasii de un centimetru.Se taie cubulete ceapa, se piseaza usturoiul si ghimbirul si se pun in tigaia in care s-a incalzit o lingura de ulei. Se amesteca un minut avand grija sa nu se arda.Se adauga partea verde de la ceapa, mazarea, sosul de soia, carnea de pui taiata felii de 1 cm si crevetii taiati dupa preferinta sau intregi.Se incalzesc bine si se adauga orezul fiert. Se vor praji 5 minute.

Se pune pe un platou si se decoreaza cu fasii de omleta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise