Orez Puerto Rico

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.10portii
  • Orez cu bobul lung 0,700kg
  • Oua 10 bucati,
  • Banane 10 bucati,
  • Ardei iuti 2 bucati
  • Ardei gras 0,200kg
  • Ceapa de apa
  • Piper de cayenne 1 varf de cutit,
  • Ulei de masline 0,100 L
  • Sare,piper,

Mod de preparare

Pregatire:

Orezul se spala ,se alege,

Ouale se spala,se fierb

Bananele se curata de coaja si se taie in cuburi mari

Ardeii iuti se curata de seminte si se toaca,

Ardeiul gras se spala,se toaca

Ceapa se toaca foarte fin

Preparare:

Orezul se pune la fiert intr-un vas cu 1,5 L apa.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline in care se pune ceapa,ardeii si bananele bucati.Bananele trebui sa se rumeneasca putin.

Orezul se amesteca cu sosul din tigaie si cu ouale taiate cuburi.Se condimenteaza cu sare si piper.

Servirea:

Orezul se serveste ca garnitura la diferite preparate de pui.Poate fi o gustare calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise