Orez sarbo moldovenesc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 cepe mijlocii
  • 2 cani de orez (300grame)
  • 2 morcovovi
  • 2 ardei rosii
  • 400 g ciuperci
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • bulion
  • ulei

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt si si o punem la inmuiat 5 minute

dupa care adaugam morcovul si ardeii taiati marunt

dupa alte cateva minute adaugam ciupercile.

Potrivim de sare piper, punem si foile de dafin si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.

Intre timp pregatim orezul... il spalam, pregatim si vasul termorezistent.

Punem in vas legumele inmuiate, orezul si apa in proportia de 1/3.

Bagam in cuptorul incalzit in prealabil, lasam pana scade apa.

Cand scade apa, adaugam o cana de bulion amestecat cu apa, ornam cu patrunjel si bagam inca 5 minute la cuptor.

P.s. promit sa adaug si fotografii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise