Osso bucco milanez

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 buc rasol de vita
  • faina
  • cateva linguri ulei de masline in care sa rumenim cotletele
  • unt cat o nuca
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 rosii
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu vin alb demi-sec
  • circa 500 ml supa de vita
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe

Mod de preparare

Spalam bucatile de carne , le stergem bine cu un prosop absorbant,le condimentam cu sare si piper dupa care le dam pe rand prin faina.Le scuturam usor de excesul de faina .Intr-un vas de tuci topim untul in uleiul de masline si adaugam rasoalele pe care le rumenim cateva minute (2-3)pe ambele parti.

In acest timp ne putem ocupa de legume...............le curatam pe fiecare in parte, le spalam si apoi le taiem....................ceapa o taiem marunt, morcovul si pastarnacul rondele si ardeiul gras cubulete mai mari.

Cand bucatile de carne sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe o farfurie iar in acelasi vas punem la calit mai intai ceapa ,apoi adaugam morcovul,pastarnacul si mai apoi ardeiul gras.Spre final adaugam si 2 catei de usturoi taiati feliute subtiri .

Cand totul este bine calit adaugam vinul, foile de dafin si cateva boabe de piper.Lasam circa 5-7 min la fiert la foc potrivit.

dupa care adaugam bucatile de carne rumenite mai devreme, supa de vita si condimentam dupa gust cu sare si piper macinat.Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora si jumatate/doua, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in mancare.

Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugam rosiile curatate de coaja si taiate cubulete cat si pasta de tomate.

La final trebuie sa avem o carne foarte frageda in care sa intre cu usurinta furculita si sa se desprinda foarte usor de pe os.Asezonam cu patrunjel verde taiat marunt

si servim pe un pat de Risotto alla milaneseesi presaram deasupra gremolata...........asa spune reteta !!!.....dar noi am servit cu cartofi natur drept garnitura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise