Ostropel cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 200 ml ulei
  • 250 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g albitura
  • 500 g suc de rosii
  • 100 g faina
  • 150 g pasta de tomate
  • 100 g usturoi
  • 100 ml vin
  • 1
  • 500 kg cartofi
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • otet
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru praf
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si apa, sau supa; ceapa si zarzavatul se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in restul de ulei cu adaos de apa sau supa. Se pune pasta de tomate dizolvata in putina apa, se completeaza cu apa necesara formarii unui sos, apoi se adauga faina cernuta si sucul de rosii. Se amesteca componentele usor si se fierb cca 30 minute. Dupa fierbere, sosul format se paseaza prin strecuratoare peste carne. Se amesteca, adaugind cimbrul, foile de dafin, piperul si se mai fierbe cca 50 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga otetul, apoi vinul si usturoiul taiat marunt, continuind fierberea inca 10 minute. Se controleaza gustul. Separat se pregateste garnitura de cartofi natur. Se curata cartofii, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. La servire se asaza portia de carne in farfurie, alaturi garnitura de cartofi cu verdeata taiata marunt si sosul turnat peste carne si cartofi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise