OSTROPEL DE PUI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpe pui
  • usturoi(cu cat este mai mult cu atat iese mai bun)
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • sare,piper,condimente
  • putina digesta praf in loc de faina pentru a ingrosa sosul
  • o lingurita otet de mere
  • putin vin alb
  • un varf de lingurita miere de albine sau zahar

Mod de preparare

Pulpele se spala, se zvanta, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins.

Separat se pregateste un sos rosu din :

pasta de tomate sau suc de rosii,putin vin alb,o lingurita de otet de mere,un varf de lingurita miere de albine sau zahar,foi de dafin,cateva boabe de piper,sare,piper,condimente,usturoiul pisat,apa fiarta daca este nevoie.

Se da in clocot sosul,se pun pulpele gata prajite si se mai dau in 2-3 clocote si se opreste focul.Daca va place puteti pune marar tocat marunt la sfarsit.Se poate servi cu garnitura de piure de cartofi,broccoli,conopida,legume fierte,sotate,cartofi natur,cartofi prajiti alaturi de o salata sau de muraturi.

Sosul acesta se poate servi si la alte preparate din carne sau peste.

La tara bunica ne facea ostropel si din porumbei.Am facut anul trecut si sa stiti ca este extraordinar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise