OUA CU SOS REMOULAD

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eu folosesc acest sos in general la preparate din oua,limba fiarta,pui,peste,sandwich-uri
  • Eu cand fac acest sos fac in cantitate mai mare si mai pastrez daca ramane la frigider.
  • Pentru sos:
  • 0,700 kg maioneza
  • 0,300 kg castraveti murati
  • 3 oua
  • 2-3 legaturi patrunjel verde
  • tarhon verde daca aveti
  • piper macinat dupa gust
  • mustar dupa gust
  • sare dupa gust
  • otet dupa gust
  • 6 oua pentru a se servi cu sos

Mod de preparare

Castravetii se spala si se curata de coaja si de sminte,apoi se taie marunt (cubulete).

Ouale se spala,se fierb tari,se racesc,se curata si se taie marunt.Patrunjelul se curata,se spala si se toaca marunt.

Tarhonul(daca aveti) se curata,se spala,se opareste putin,se raceste si se taie marunt.

Maioneza se amesteca treptat cu castravetii,ouale,tarhonul,patrunjelul verde,otetul,piperul si mustarul si se amesteca usor.

Cele 6 oua se fierb,se racesc,se curata si se taie pe jumatate Pe un platou se aseaza sos,apoi jumatatile de ou cu fata in jos,iar deasupra din nou sos.

Toate acestea se amesteca usor si se serveste la preparate din oua,peste,limba.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise