Oua mexicane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie rosii intregi decojite in suc de rosii
  • 1 cutie fasole boale albe mari (400 gr)
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr cascaval
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei
  • 2 lipii

Mod de preparare

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate.

Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute.

Adaugam rosiile tocate, le lasam sa clocoteasca 2-3 minute, apoi punem fasolea si boabele de porumb.

Amestecam totul si lasam sa fiarba maxim 5 minute la foc mic.

Condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat.

Luam tigaia de pe foc, lasam 2-3 minute sa se racoreasca.

In continuare fie folositi un vas mai mare de ceramica, fie faceti portii individuale, eu am ales sa fac in vase mici.

Luam doua vase mici, de yena, de ceramica, punem cate o lipie in fiecare.

Turnam sosul in mod egal in fiecare vas, apoi spargem cate doua oua in fiecare. Le puneti usor sa nu se imprastie galbenusul.

Cascavalul si mozzarella le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le presaram deasupra, doar pe oua nu puneti.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.

Miscam putin de vase sa vedem daca albusul s-a inchegat si cand ouale sunt gata, le scoatem din cuptor.

Le lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise