Oua umplute cu ciuperci in sos alb

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 g ciuperci
  • 4 linguri cascaval ras
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se spala bine, se toaca marunt si se inabusa in unt. Se fieb oualele tari, se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se scot, se faramiteaza cu furculita si se adauga peste ciupercile inabusite. Se adauga patrunjelul tocat, sarea, piperul, o lingurita de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Jumatatile de oua se umplu cu aceasta compozitie, apoi se aseaza intr-o forma termorezistenta cu umplututa in sus. In locurile goale dintre oua se pune tocatura din restul de ciuperci inabusite si se presara cascaval ras. Deasupra se toarna sosul preparat din faina, lapte si restul de unt. Se da tava la cuptor pana se rumeneste frumos. Mancarea se serveste calda presarata cu putina verdeata tocata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise