Oua umplute in sos de smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 150 g smantana
  • sare
  • piper alb
  • ulei de masline
  • mustar iute
  • marar verde
  • codite de ceapa verde
  • 2 castraveciori murati.

Mod de preparare

Se fierb ouale tari, se decojesc si se taie in jumatati. Se scot galbenusele si se trec prin strecurator pentru maruntire.

Maioneza se prepara dintr-un galbenus crud si unul fiert, folosind uleiul de masline si o lingurita de mustar. Se amesteca galbenusurile maruntite cu jumatate din cantitatea de maioneza pana devine o pasta groasa si omogena, condimentati cu sare si piper alb.

Se umplu jumatatile de albus cu pasta obtinuta si se asaza pe un platou.

Smantana se amesteca cu maioneza ramasa, sare, piper alb si negru dupa gust, mustar, castraveciorii taiati marunt, coditele de ceapa verde si mararul tocat. Sosul astfel obtinut se toarna peste ouale umplute si se servesc ca aperitiv.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise