Oua vopsite

Spalam si degresam ouale cu apa calduta, apoi le stergem cu un prosop de hartie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * oua
  • * vopsea de oua
  • * otet
  • * sare
  • * ulei ,unt, slanina (la alegere)

Mod de preparare

Spalam si degresam ouale cu apa calduta, apoi le stergem cu un prosop de hartie.

Le fierbem intr-o cratita, astfel incat sa fie acoperite cu apa in care am pus sare si o lingura otet,la foc potrivit.

Le fierbem intre 8 si 10 minute.

Punem intr-un vas 1 litru de apa fierbinte si 6 linguri de otet, apoi adaugam vopseaua pentru fiecare culoare vom proceda la fel.

Asezam ouale usor cu o lingura in vas si le lasam sa se coloreze conform instructiunilor (eu le las cu 2 minute mai mult pentru a fi sigura ca prinde bine culoarea).

Cand le scoatem din vopsea le ungem cu ulei sau grasime,unt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise