Oua vopsite - eny

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Oua
  • vopsea
  • sare
  • otet
  • apa

Mod de preparare

Se pun ouale (spalate inainte) intr-o cratita cu apa si putina sare ( pentru a nu se crapa) doar 2-3 minute, apoi le lasam deoparte si pregatim vopseaua. Pregatim o craticioara si urmam indicatiile de pe pliculetul vopselei, iar la urma adaugam si otet (in functie de cate plicuri folosim si cate oua vopsim). Ouale se mai pot vopsii si in foi de ceapa rosie (adunate peste iarna sau din toamna, apoi pastrate undeva in camara intr-o sacosica de plastic), iar ouale vopsite in foi de ceapa, se pun in cratita direct la fiert (binenteles spalate inainte) si le lasam la foc mediu timp de 4-5 minute dupa ce a dat in clocot.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise