Pãezinhos de alho ( Pâinici de usturoi)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie proaspãtã + 250 ml apã cãldutã
  • cca. 500 gr. fãinã + fãinã pt. întins
  • 1 linguritã f. micã de sare
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr. unt cu sare
  • 4-5 cãtei de usturoi tocat
  • 2-3 linguri de pãtrunjel tocat sau pudrã

Mod de preparare

Aceste pâinici proaspete si aromate au dat tonul unei cine speciale...sunt si preferatele mele dimineata cu unt si cafea cu lapte , în caz cã râmâne vreuna :))

1)În apa cãldutã se dizolvã drojdia.

Într-un vas se amestecã fãina cu sarea, se toarnã drojdia si se lucreazã bine aluatul, dacã mai este nevoie se mai pune fãinã.

2) Se frãmântã bine cca. 10 min. Se pune într-un castron uns cu cele 2 linguri de ulei, se acoperã si se lasã la crescut 1 orã si 15 min. la loc cald.

Eu nu am masinã de fãcut pâine, asa cã am avut ceva de lucru...

3)Dupã ce a trecut timpul, se frãmântã din nou, se acoperã

si se mai lasã 5 min.

4)Întinde aluatul bine si cu ajutorul unei forme sau pahar se decupeazã cerculete.

5)În tava unsã cu unt se dispun pâinicile. Se acoperã si se mai lasã la crescut încã 35 min.

6)Untul topit se amestecã cu usturoiul si pãtrunjelul.

Se ung pâinicile cu acest amestec.

7) Se introduc la cuptor, la 220ºC pt. 10 min.

Apoi se reduce temperatura la 180ºC si se lasã la copt încã 15 min.

Se servesc calde. Poftã bunã!

Dacã rãmân pâinici, se pot conserva în congelator într-o cutie închisã si descongela la cuptor, la o temperaturã micã.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise