Pătrate cu portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 g faina
  • - 380 g zahar
  • - 225 g unt moale
  • - 4 oua
  • - un praf de sare
  • - 10 ml extract de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala mare
  • Ingrediente pentru crema de portocale:
  • - 225 g crema Mascaprone
  • - 50 g unt moale
  • - 300 g zahar pudra
  • - 10 ml suc de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine. Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina, se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare, rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute.

Crema se prepara astfel: se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise